Flash, sieraden van krimp plastic

Sieradenlabel MissFrauque uit Eindhoven lanceert nieuwe sieradenlijn ´Flash´

Sinds 2013 houd ik mij met mijn sieradenbedrijf MissFrauque bezig met het ontwerpen, maken en verkopen van sieraden. Ik laat mij hierbij vooral inspireren door het Mexicaanse Dag van de Doden (Dia de los Muertos) en de jaren 50 Rockabilly-stijl.

Al ruim een jaar (2015) liep ik met het idee om sieraden te maken van het materiaal Krimpy Dinky, plastic papier dat na bewerking afgebakken dient te worden in een oven. Bij de juiste temperatuur zal het plastic 9x krimpen.

Op zoek naar een illustrator om de juiste ontwerpen te tekenen, kwam ik via het internationale, creatieve online platform Etsy terecht bij de Eindhovense illustratrice Lizzy Kriellaars. Samen met Lizzy, die zich vooral specialiseert in het tekenen van tattoo flash art, ben in januari 2016 gestart met het ontwikkelen van deze nieuwe sieradenlijn.

De sieraden hebben diverse afbeeldingen die in tattooshops vaak als flash-tattoos worden gebruikt: kleine afbeeldingen die snel te tatoeëren zijn. Flash is een stijl ons die beiden erg aanspreekt.

eindhovens-sieradenlabel-missfrauque-lanceert-sieradenlijn-flash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.