¡Hola
Mijn naam is Frouke van Overveld. Op deze website verkoop ik handgemaakte sieraden die geïnspireerd zijn op Día de los Muertos. De Mexicaanse ‘Dag van de Doden’. Ieder sieraad is uniek, ik maak er maar één exemplaar van. Je zult dus nooit iemand met dezelfde MissFrauque zien lopen als die jij hebt gekocht!

Ik ben in 2012 jaar geleden begonnen met het maken van sieraden in de stijl van Día de los Muertos, alleen voor mijzelf. Ik vind het enorm bijzonder dat in Mexico ´het leven´ wordt gevierd door de doden te herdenken. In Mexico is hier een nationaal feest aan gekoppeld in november, Día de los Muertos. De inspiratie die ik haal uit deze Dag van de Doden, komt vooral voort uit het contrast tussen de vrouwelijkheid (dansen, bloemen, muziekinstrumenten, suiker, levendige kleuren) en skulls en skeletten. Dit contrast probeer ik zo goed mogelijk weer te geven in mijn sieraden.

In de tussentijd ontdekte ik, omdat ik zelf opgerekte oorlellen (ook wel tunnels genoemd) heb, dat er nauwelijks hang-oorbellen zijn voor vrouwen met tunnels. Na wat experimenteren heb ik zelf hangers bedacht die prima door tunnels kunnen.

Mijn collectie werd zo groot dat ik op 9 januari 2013 een Etsy-shop heb geopend (www.missfrauque.etsy.com) om mijn handgemaakte sieraden te verkopen. Niet alleen vanuit Nederland is er interesse, maar ook mensen uit Noorwegen en Nieuw-Zeeland, en vooral uit Amerika, kopen mijn kettingen, armbanden en oorbellen.
Naast Etsy, verkocht ik mijn sieraden via Marktplaats. Omdat deze manier van verkopen best veel tijd kost door het intensievere contact met de klant, heb ik ervoor gekozen een nederlandse website te starten. En daar ben jij nu!

Ik ben benieuwd wat je van mijn website vindt. Het linkt je uiteindelijk door naar mijn Etsy shop. Heb je tips, suggesties of opmerkingen? Dan mag je me altijd mailen naar info@missfrauque.nl.

O ja, heb je mijn Facebookpagina al geliked? www.facebook.com/missfrauque

Saludos!

2016-02-21-08-56-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.